Pierogi
Pogotowie kulinarne - to ja.
Prawdą jest, że pierogi cały czas są na pierwszym planie i nigdy ich dość,
ale przygotowuję również
i inne potrawy, lub całe dania obiadowe, kolacje, ciasta, chleb żytni na zakwasie
( piekę w sobotę i środę)
- przyjmuję zamówienia bieżące i świąteczne zapisy
Warto mieć zapas pierogów w zamrażarce, aby szybko zaspokoić głód. Uzupełnij więc pierogowe zapasy: jeśli nie masz czasu na lepienie pierogów, nie potrafisz, czy nie lubisz pichcić, a chcesz zjeść coś domowego- zadzwoń - 505858146
znajdziesz mnie również fb - tutaj
- pierogi z kapustą kiszoną i grzybami
- pierogi z bigosem- pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
- pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami
- pierogi z kaszą gryczaną, serem i boczkiem
- pierogi z suszoną śliwką, orzechami i miodem (podajemy je z roztopionym masłem, oprószone odrobiną cynamonu)
- pierogi z serem na słodko
-naleśniki z serem na słodko
- pierogi z owocami - w sezonie
- knedle z owocami w sezonie
(truskawki, jabłka, jagody, śliwki,)
- pierogi ruskie
- pierogi ze szpinakiem i jajkami
- pierogi ze szpinakiem - wege
-pierogi ze szpinakiem i soczewicą
- pierogi z wiosennymi ziołami - pokrzywa, mniszek, oregano, czosnaczek, czosnek niedźwiedzi - w sezonie
- pierogi z dynią i serem
- pierogi z dynią i soczewicą
- pierogi z soczewicą,
Pierogi z soczewicą i kaszą w cieście z mąki żytniej |
- z soczewicą i grzybami (pieczarkami),
-z soczewicą, kaszą i grzybami, lub pieczarkami
- z soczewicą i serem
- pierogi z soczewicą i kaszą w cieście z mąki żytniej tutaj
(Pyszne pierożki w cieście z mąki żytniej z nadzieniem z soczewicy czerwonej, z dodatkiem kaszy gryczanej , cebuli i przypraw. Pierogi są sycące, pomału wchłaniają się do organizmu i są do tego smaczne. Pierogi takie ucieszą wszystkich , którzy są na diecie bezmięsnej, (soczewica zastępuje mięso), wszystkich z problemami podwyższonego cukru we krwi ponieważ wszystkie składniki tych pierogów mają niski ideks glikemiczny i wszystkich którzy chcą zgubić zbędne kg.)
- pierogi z mięsem
- uszka z mięsem,
- uszka z grzybami,
-uszka z kapustą i grzybami
- pielmieni (małe pierożki nadziewane surowym mięsem z cebulą i przyprawami. Farsz traci swoją surowiznę podczas gotowania , zyskując na smaku. Są to pierożki na jeden kęs, przegryzając je uwalniamy poezję smaku).
- kołduny
- kołduny z rosołem
- calzone - pierożki, paszteciki pieczone drożdżowe (podawane do barszczyku, jako samodzielna przekąska do wódeczki, lub jako drugie śniadanie do szkoły, lub do pracy)
- z mięsem,
- kapustą i grzybami,
- kapustą i pieczarkami,
- z soczewicą
- z pieczarkami,
- z soczewicą i pieczarkami
- z papryką, cebulą i soczewicą,
- ciecierzycą z przyprawami
- paszteciki w półkruchym cieście z kapustą i grzybami, z pieczarkami,
ze szpinakiem, z mięsem
- paszteciki drożdżowe z nadzieniem jw.
- krokiety z przeróżnymi farszami
- sosy mięsne
- sosy grzybowe,
- sosy grzybowe,
- sos do spaghetti
-kotlety mielone z patelni, lub jako pulpety w sosie
- kotlety z ciecierzycy z dodatkami warzywnymi w sosie pomidorowym,
- kotlety z soczewicy z dodatkami w sosie pomidorowym
- gołąbki z mięsem i ryżem,
- gołąbki z kaszą i grzybami,
- gołąbki z kaszą i pieczarkami
- gołąbki z soczewicą, kaszą i pieczarkami
-kotlety mielone z patelni, lub jako pulpety w sosie
- kotlety z ciecierzycy z dodatkami warzywnymi w sosie pomidorowym,
- kotlety z soczewicy z dodatkami w sosie pomidorowym
- gołąbki z mięsem i ryżem,
- gołąbki z kaszą i grzybami,
- gołąbki z kaszą i pieczarkami
- gołąbki z soczewicą, kaszą i pieczarkami
- gołąbki z kaszą i soczewicą
- fasolka po bretońsku
- fasolka wege
- leczo
- leczo wege
-humusy
- leczo
- leczo wege
-humusy
- knedle
- leniwe
- kluski śląskie (z mąki pszennej, lub żytniej)
- kopytka (z mąki pszennej, lub żytniej)
- cepeliny
- makaron (z mąki pszennej, lub żytniej)
- kopytka (z mąki pszennej, lub żytniej)
- cepeliny
- makaron (z mąki pszennej, lub żytniej)
- rizotto (ryż) z grzybami, rizotto z pieczarkami, jajkiem sadzonym, rizotto z papryką, pomidorami, cebulą i zieleniną
-kaszotto (kasza gryczana / jęczmienna - pęczak) z grzybami, kaszotto z mięsem i z grzybami, kaszotto z papryką, pomidorami, cebulą, ciecierzycą, soczewicą i zieleniną
- surówki
- kapusty
- buraczki
- marchewka gotowana
- kapusty
- buraczki
- marchewka gotowana
Zupy
- czerwony barszcz czysty, lub zabielany z burakami, zaprawiany zakwasem buraczanym,
- zupa grzybowa (z suszonych, lub świeżych grzybów)
z makaronem własnej roboty,
- pomidorówka na własnym przecierze
- ogórkowa na ogórkach własnego kiszenia
- marchewkowa
- żurek na domowym zakwasie
- zupa dyniowa - krem na ostro
-zupa z soczewicy na ostro
- rosół z makaronem własnej roboty
-bogracz (gulasz węgierski - zupa)
i inne zupy
- ciasto z jabłkami i z bezą
- szarlotka tradycyjna
- pleśniak
- ciasto biszkoptowe z owocami
- ciasto biszkoptowe przekładane bitą śmietaną i owocami (torcik)
- ciasto bezowe przekładane bitą śmietaną i owocami
- sernik tradycyjny - staropolski
- makowiec
- babeczki budyniowe
- babeczki z owocami i bitą śmietaną
- jagodzianki, lub inne słodkie bułeczki
- rosół z makaronem własnej roboty
-bogracz (gulasz węgierski - zupa)
i inne zupy
- ciasto z jabłkami i z bezą
- szarlotka tradycyjna
- pleśniak
- ciasto biszkoptowe z owocami
- ciasto biszkoptowe przekładane bitą śmietaną i owocami (torcik)
- ciasto bezowe przekładane bitą śmietaną i owocami
- sernik tradycyjny - staropolski
- makowiec
- babeczki budyniowe
- babeczki z owocami i bitą śmietaną
- jagodzianki, lub inne słodkie bułeczki
-chleb żytni na zakwasie
Komentarze
Prześlij komentarz