Sezon na knedle i pierogi z truskawkami otwarty

 Słodkie, pachnące truskawkami, bułką przyrumienioną z masłem.

Nie masz czasu, lub nie potrafisz
 ich ulepić - zadzwoń 
 
Nareszcie dojrzewają można zajadać się do woli. Pierogi, knedle, truskawki świeże prosto z krzaczka i koktajle truskawkowo - -maślankowe,
lub śmietanowe,
ciasta z truskawkami, kompoty, galaretki, lody z truskawkami i śmietaną, zmiksowane i zamrożone. Można najeść się do syta. Truskawki, siostry poziomek dowitaminizują nas, wzmocnią odporność. 
Liście truskawkowe zbieramy, suszymy i dodajemy do mieszanki zdrowotnej na herbatę naszych pól, łąk i lasów, którą ja nazwałam herbata "Z listków" 
Potrzebujesz herbatę, lub inne
 mieszanki ziół,- zadzwoń

-5 części listków jeżyny
-3 części listków maliny
-2 części listków poziomek, lub truskawek
-2 części listków czarnej porzeczki

Więcej na temat gotowania pierogów, knedli i  innych przydatnych dań, dowiesz się z moich książek, które
 polecam na tym blogu. Dowiesz się też o ziołach i herbatach ziołowych. Poznasz ich skład i działanie.

Komentarze