Podagrycznik

 Moim odkryciem jest pyszna herbata

Herbata z podagrycznika
z zioła naprzykrzającego się każdemu kto ma ogródek. 

Zioło to chce koniecznie zwrócić naszą uwagę na siebie, a wszyscy je ignorują, wręcz nienawidzą.

Poprzednio opisałam zioła krzemionkowe poprawiające zdrowie, które są konieczne w naszej codziennej diecie, a tu nowe cenne odkrycie.

Podagrycznik

Następną deską ratunku przy wielu chorobach wymagających oczyszczenia organizmu z toksyn, z kwasu moczowego, jest podagrycznik. 

Podagrycznik  leczy bolące stawy, dnę moczanową, poprawia przemianę materii działa przeciwzapalnie.

Podagrycznik posiada chlorofil, minerały - potas, magnez, krzem, cynk, przeciwutleniacze, zawiera wit C, A,K.

Podagrycznik można wykorzystywać na wiele sposobów.  Można pić herbatę, można przyżądzać jak szpinak łącznie z pokrzywą, cebulką, czosnkiem, jajkami. Można robić na podsmażonym podagryczniku z cebulką i czosnkiem pyszny omlet. Można dodawać do zup. Można kisić.

Na zimę każdy powinien sobie zrobić zapas suszonego podagrycznika na herbatę. 

W moich zapasach będzie  herbatka, którą nazwę - "Na stawy, dnę moczanową i opuchlizny"

W jej skład wejdzie: podagrycznik, liść z czarnej porzeczki, ziele nawłoci i pokrzywa.

Jeśli sam/a nie przygotowujesz zdrowotnych herbatek, a potrzebujesz to zadzwoń do mnie

Komentarze